If you want to find ...

luni, 6 februarie 2012

Recenzie Daca as ramande de Gayle Forman

Titlu: Daca as ramane
Titlu original: If I Stay
Autor: Gayle Forman
Nr de pagini: 219
Editura: Rao
An aparitie: 2010
Traducator: Manuela Bulat
Punctaj: 5/5
Ce cred eu:  A fost geniala . O drama autentica , care pur si simplu m.a lasat fara cuvinte . Cartea asta atinge teme importante , despre viata , moarte si despre cum totul se poate schimba intr.o secunda . O tema superba . Un lucru nu prea placut pentru mine a fost caracterizarea fizica succinta a Miei . In schimb are niste tresaturi morale superbe , in unele paragrafe eram chiar trist ca a dat masina peste ea si nu peste mine .
Oh , fuck ! Chiar am scris aia . :| Ce naiba se intampla cu mine ?
E decat Gayle Forman !
Adam , dupa mine , e genul de om care nu scoate totul la iveala . Tipul sumbru care , pus intr.o situatie dificila , reactioneaza ciudat . Pana la urma acum 1 minut o avea pe Mia , fata perfecta , iar acum nu avea nimic . Nasol . Ceea ce mi-a placut iar foarte mult au fost amintirile Miei . Autoarea avut grija sa ne dezvaluie cate putin din cele mai indragite amintiri ale personajului principal in care aflam si despre familia ei.
 Inca un lucru care ma impresionat foarte mult a fost iubirea lui Adam fata de Mia si sacrificul pe care este el in stare sa il faca doar ca Mia sa lupte ca sa traiasca . Cum spune ... a  iesit ,,fiara" din el .
Coperta: cartonata , supracopertata
Sfarsit : Absolut suprinzator , dar totusi iti puteai da seama ca va iesi din coma .
Dar totusi ... a fost un final fericit , car anunta o continuare .
Personaje :  Foarte bine conturate moral , in schimb doaream ca imaginatia mea sa aiba putin mai mult ajutor in conturarea fizica a personajelor.

Isi merita cei 30 de lei din plin !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu