If you want to find ...

vineri, 20 ianuarie 2012

Recenzie - Fior de Meggie Stiefvater

Titlu: Fior
Titlu original: Shiver
Autor: Meggie Stiefvater
Nr de pagini: 377
Editura: Rao
An aparitie: 2011
Traducator: Laura Frunza
Punctaj: 4,5/5
Ce cred eu: O carte superba . Un 2012 pornit cu dreptul datorita ei . Vroiam sa las vampirii si sa incep o carte cu varcolaci . Aveam la dispozitie Nu plange sub clar de luna si Fior . Am cautat recenzii pentru prima carte , dar nici una nu ma convise ca merita sa fie prima carte din 2012 . Fior era la mine in mana . 
Ma indragostisem din prima de fata cu parul de o culare blonda . Totul ma atragea la ea . ... Sam era ingerul ei pazitor si traiau o poveste de dragoste plina de urcusuri si coborasuri , dar dragostea dintre un om si un lup invinge ... mereu . Maggie Stiefvater a avut geniala idee a transformarilor influentate de rafale de vant si temperaturi scazute . Combina atat de profund amintirile lui Sam cu trairile inocente ale lui Grace . - Traiau o poveste - cu un deznodamand compromitator , totul ia un sfarsit fericit , in care amorezii nostri reusesc sa ramana impreuna . Este o carte care chiar nu trebuie ratata . Singurul motiv pentru care carte nu are punctaj maxim este ca unele fragmente a trebuit sa le citesc de vreo 10 ori ca sa le inteleg ( ex : cand Grace il impinge pe Sam in apa fierbinte si incepe sa sangereze )
Coperta:  – fara sarcasm : te intriga simplitatea ei .
Sfarsit : genial ! fericit - dragostea invinge mereu ;)
Personaje : foarte bine conturate . Grace ar fi fata mea perfecta . Naspa ca mi.a luat.o lupu' de Sam inainte . Si el este bine conturat , in schimb iti transmite sentimente de tristete foarte patrunzatoare . Bravo Meggie !
Stilul de scriere: te ,,leaga" de actiune si nu te lasa sa mai dai cartea jos din mana . Este unul destul de greoi , dar cu toate astea autoare se pricepe ... si numar secundele pana voi face rost de al 2-lea volum . :) 

3 comentarii:

 1. Frumoasa recenzia, ai punctat foarte bine detaliile! ;)

  RăspundețiȘtergere
 2. Sunt total de acord cu tot ce-ai zis prin recenzie, pai putin faptul ca nu i-ai dat punctaj maxim. Eu am inventat un punctaj special pentru cartea asta, ca punctajul maxim mi se parea prea putin.
  Hi hi, poti s-o iei tu pe Grace. Sam e al meu <3. Facem jumi-juma, ca asa-i frumos, nope? :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Mersi . Cand am vazut comentariul tau am recitit recezia si mi.am corectata greseliile ciudate .
  Pentru mine o carte exceptionala trebuie sa mearga de la sine .
  Grace >:) :))

  RăspundețiȘtergere